Seluliti Azaltmak İcin Gidalar

Selüliti Azaltmak İçin Alınacak Gıda Takviyeleri

Damarları güçlendirmek ve iyileştirmek için 200 mg niyasin ekle­yin.
Cildin dermis tabakasına verilen hasarı onarmak için günlük 1200 mg glukosamin alın.
Hücreleri güçlendirmek için beslenmeniz ve gıda takviyelerinize lesitin ve EFA'ları (temel yağ asitlerini) dahil edin.
C vitamini, üzüm çekirdeği, nar gibi antioksidanlar programın önemli unsurlarındandır.
Amino asit ve yağların gerektiğinde kullanılır hale gelmelerinden sorumlu folik asit, thiamine (Bl), riboflavin (B2), niyasin (B3) ve pri-doksin (B6) içeren bir B vitamin kompleksi alın.
Ayrıca krom piccolinate, demir, çinko, bakır, manganez ve selen­yum gibi eser mineralleri de dahil edin.
Gıda takviyelerini sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez alın. Vejetaryenseniz her gün önemli dokuz amino asidi alabilmek için soya protein tozu kullanabilirsiniz. Ayrıca keten tohumu yağı ve mikro yosun DHA gıda takviyelerinden de EFA (temel yağ asitleri­ni) elde edebilirsiniz.
Unutmayın ki bu malzemelerin birçoğunu aynı anda içeren ve alaca­ğınız tablet sayısını azaltabilecek gıda takviyeleri bulmanız müm­kün olabilir.

Selülüt Tedavisi İçin Yenilecekler Gıdalar

Her gün sadece antioksidan seviyesini yükseltecek taze bir meyve bi­le olsa sağlıklı bir kahvaltıya mutlaka vakit ayırın. Su çok önemlidir ve yiyecekler de dahil olmak üzere pek çok kaynak­tan elde edilebilir. Kafeinsiz bitkisel çaylar, sebze suyu, meyve suları, taze meyve ve sebzeler günlük su kaynaklan olarak gösterilebilir. As­lında en iyi su kaynaklarının sebze ve meyveler olduğunu düşünüyo­rum. Vücudunuzun daha çok suya ihtiyacı olduğunu gösteren ipuçla­rından biri çatlamış dudaklardır.

Her hafta bir veya iki kere yumurta tüketin. Mükemmel bir protein, folik asit, A vitamini, lesitin ve B12 vitamini kaynağıdır. Özellikle lesitin içeren yumurta sarısını yediğinizden emin olun. Meyveler ve sebzeler ne kadar çok pişirilirlerse o kadar çok su ve be­sin kaybeder. Yiyecekleri mümkün olduğu kadar doğal hallerindeyken tüketmeye çalışın ve yiyeceklerde bulunan saf besinleri kaybet­memek için fazla pişirmemeye, kaynatmamaya ve ısıtmamaya özen gösterin.

Bu program ile sizleri daha akıllıca beslenmeye yöneltmeyi amaçlı­yorum. Size önerdiğim yiyecekler boş değil kaliteli kalori içermekte­dir. Çok canınızın çektiği ve gerçekten keyif aldığınız yiyecekleri tü­ketmemek için kendinizi harap etmeyin; bu bir ceza değildir. Ama sağlıksız yiyeceklerin porsiyon büyüklüğünü takip altına almak en iyisidir.


Selülit İçin Kaçınılacak Yiyecekler

Protein

Yüksek yağlı kırmızı et
İşlenmiş ya da füme etler: Sosis, domuz pastırması, söğüş etler vs.
Kızarmış kümes hayvanları ve balık
Çiftlik somon ve alabalık
Tam yağlı süt
Tam yağlı yoğurt

Karbonhidratlar

Rafine beyaz şeker Şekerleme ve işlenmiş diğer şekerler Soda ve kola (şekerli ya da şekersiz) Şekerli meyve suları Şekerli frozen meyve kokteylleri Şekerle tatlandırılmış meyve jöleleri ve reçeller Şeker eklenmiş kurutulmuş meyveler
Kızarmış sebzeler, konserve sebzeler (domates ürünleri dışında) Rafine tahıllar: Beyaz ekmek, beyaz makarna, rafine baklagiller (sıcak ya da soğuk), beyaz pirinç, krakerler ve beyaz veya işlenmiş undan ya­pılan diğer unlu gıdalar.

Yağlar

Hidrojenize ve yarı hidrojenize bitkisel yağlar (geçiş yağları) ve bu tür yağlar içeren yiyecekler: Margarinlerin çoğu, bitkisel yağlar, derin yağ­da kızarmış patates, kızarmış hazır gıdalar (hamur işleri, pastalar, kek­ler, krakerler ve diğer atıştırmalıklar), fast foodlar Tereyağı ve domuz yağı Mayonez
Kızarmış yiyecekler Peynirlerin çoğu Şeker ve yapay malzeme ilave edilerek şişelenmiş hazır salata sosları

Aşırıya Kaçmadan Tüketilecek Yiyecekler

Protein

Jelatin Yağsız etler Az yağlı peynirler Tam yumurta Az yağlı süt Az yağlı yoğurt

Karbonhidratlar

Yabani bal
%100 doğal maple (Akçaağaç) şurubu
Pekmez
Rafine edilmemiş şeker
%100 doğal meyve suyu (şeker ilavesiz)
Kuru meyve (tam meyvelerde bulunan kalorinin tümünü
barındırırken besin değeri bakımından daha eksiktir)
%100 doğal sebze suyu

Yağlar

Doğal fıstık yağı ve yemiş ezmeleri
Tahin
Yemişler
Keten tohumu (yer), kabak çekirdeği, ay çekirdeği, susam
Zeytinyağı
Canola yağı
Avokado yağı
Zeytin

Serbest Tüketilebilecek Yiyecekler

Protein

Fasulye, mercimek, bezelye
Soyalı yiyecekler: Soya fasulyesi, tofu, az yağlı soya et benzerleri
(etli sebze ürünler, - vejetaryen burgerler ve diğer et alternatifleri)
Tavuk, hindi (derişiz)
Balık (fırında, ızgara)
Yumurta beyazı
Soya sütü (kalsiyum eklenmiş)
Yağsız süt
Yağsız sade yoğurt veya soya yoğurdu

Karbonhidratlar

Şeker benzerleri (tatlandırıcılar)

Meyveler (çiğ ve taze, şeker ilavesiz dondurulmuş):

Elma Kayısı Avokado Muz Böğürtlen Frenk üzümü Yaban mersini Kantalop kavunu Vişne Ahududu Mürver meyvesi (Sambucus nigra) İncir Goji meyvesi Greyfurt Üzüm (yeşil, mor, kırmızı) Akdiken meyvesi Tatlı kavun Kivi Mango
Dut Nektarin Papaya Şeftali Armut Ananas Erik Nar Kuru erik Kuru üzüm Ağaççileği Çilek Mandalina Karpuz

Sebzeler (çiğ ve taze, şeker ilavesiz dondurulmuş, az pişmiş):

Enginar Arugula Kuşkonmaz Şeker pancarı Çin lahanası (Bok choy) Brokoli Brokoli filizleri Brüksel lahanası Lahana (beyaz ve kırmızı) Havuç Karnabahar Kereviz Lahana yeşillikleri Mısır Salatalık Patlıcan Sarımsak Zencefil Çalı fasulyesi Kale (bir lahana türü) Kıvırcık salata Hardal otu Soğan (beyaz, kırmızı ve yeşil) Maydanoz Yabani havuç Bezelye Biber (yeşil, sarı, kırmızı) Patates (beyaz, sarı, kırmızı, mor)
Tahıllar: Tahıllı ekmek, makarna, çiğ baklagiller, yulaf ezmesi ve di­ğer pişmiş tahıllar, esmer pirinç, krakerler (az yağlı çeşitler)

Yağlar

Ketentohumu yağı (yemeğe eklenebilir ya da gıda takviyesine kap­sül formunda alınabilir)
Soya lesitini (granül halinde veya yiyeceklere eklenen sıvı ya da gı­da takviyesi formunda)

0 yorum: